Chef's message
kok-lg

Over ons

Koks uit Spanje – uniek in Nederland

Koks uit Spanje is een Nederlands platform dat bemiddelt tussen werkgevers en werknemers in de Horeca. Wij richten ons op vacatures in de keuken, bediening, receptie en housekeeping, zowel voor professionals als voor stagiaires.

Onze kandidaten zijn over het algemeen afkomstig uit Spanje en Portugal. Het zijn ambitieuze vakmensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in Nederland, België, Duitsland of Oostenrijk.

De horecabedrijven waarvoor wij werken, zijn op zoek naar gepassioneerde medewerkers met een goede opleiding, een goede beheersing van de Engelse taal, een uitstekende mentaliteit en een prettige werkhouding. Zij kijken verder dan alleen binnen de eigen landgrenzen en hebben maar één doel: het zo snel mogelijk vervullen van die lastige vacature(s).

Lees hier alles over onze werkwijze.

 

Het ontstaan van Koks uit Spanje

Koks uit Spanje (K.U.S.) is in 2018 opgezet door Dick van Ostaden, geboren en getogen in de Horeca waarvan de laatste 25 jaar als ondernemer van Restaurant Boshuys Hermitage in Oisterwijk.

Dick werd in zijn periode als ondernemer veelvuldig geconfronteerd met het moeilijk kunnen vervullen van met name vacatures in de keuken. Het personeelstekort was toen al groot en enige creativiteit alleen was vaak niet meer voldoende. De frustratie nam toe.

Dick kwam op het idee om koks uit Spanje te halen en dit bleek een schot in de roos. Integratie en aanpassing verliepen soepel, de communicatie was geen probleem en het bleken mensen met toewijding en passie te zijn. Bovendien beschikten zij over een goede opleiding, een uitstekende mentaliteit en een prettige werkhouding. Dick had zijn bezetting in de keuken op orde en was erg enthousiast.

Zijn positieve ervaringen kwamen veelvuldig ter sprake in gesprekken met collega-ondernemers en één voor één toonden zij belangstelling. Ook zij hadden moeite met het vinden van ervaren keukenpersoneel. Dick bemiddelde vrijblijvende voor hen en steeds meer ondernemers hadden uiteindelijk een Spaanse kok in hun keuken staan.

Uiteindelijk nam deze bemiddeling een enorme vlucht en heeft Dick besloten om zijn Horeca-activiteiten te staken en zich volledig te richten op de bemiddeling in Spaanse koks en later ook in bedienend e/o facilitair personeel. Koks uit Spanje was geboren!

 

Veel media aandacht

Het schreeuwend tekort aan medewerkers in de Horeca is met regelmaat onderwerp van gesprek in de media. Vrijwel iedere ondernemer wordt er mee geconfronteerd en de frustratie is groot. Ondernemers vissen in dezelfde vijver en een directe aanwas van nieuwe studenten blijft veelal uit.

De werkwijze van Koks uit Spanje bleef dan ook niet lang onopgemerkt en diverse media besteedden aandacht aan dit nieuwe initiatief. Zowel lokaal als landelijk werd Dick de afgelopen jaren benaderd om zijn zienswijze te ventileren.

Inmiddels is Koks uit Spanje uitgegroeid tot een belangrijke speler in de bemiddeling tussen buitenlandse medewerkers en horecabedrijven in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Tot op heden zijn al honderden medewerkers naar volle tevredenheid aan het werk gegaan en hebben we vele tientallen tevreden Horecabedrijven als klant.

Bekijk hier een selectie van items in de media.